Sivu 1/1

Vetovarsien akselitiivisteiden vaihto 955XL

ViestiLähetetty: 06.10.2017 10:52
Kirjoittaja Rokressi
Viimen sain aikaiseksi ryhtytä tiivisteiden vaihtoon, kun alkoi öljyn tippuminen olla turhan suurta. Tiivisteet olivat olleet varmaan jo pari vuotta hyllyssä, mutta se laiskuus ... :oops: No, hommahan ei ole kovinkaan hankala tehdä. Tietysti ensin vetovarret irti, sitten se iso kumitiiviste akselin juuresta pois (minulla enää toisella puolen pieni riekale jäljellä) ja siten onkin vain sellainen metallilätkä poistettavaksi. Tämän jälkeen koputellaan akselia sisään päin sen verran, että vanhan tiivisteen voi kammeta meisselillä irti, tämän jälkeen pujautetaan uusi hyvin öljytty tiiviste paikoilleen. Varmista, että tiivisteen ulkoreuna on asettunut tasaisesti uraansa. Kannattaa hieman hioa vesihiomapaperilla akselin päätä, jos on ruostetta tai muuta terävää kulumajälkeä. Sitten vain koputellaan toiselta puolen akseli tiivisteen läpi ja toistetaan sama homma sinne toisellekin puolelle.Öljyäkään ei valu muutamaa tippaa enempää. Helppo homma ;)
Saiskohan niitä isoja kumitiivisteitä sinne akselin juureen jostain halvemmalle kuin nuo Marjakankaan tarjoamat. 80€ parista pienestä kumilätkästä tuntuu aika suolaiselta hinnalta. http://www.konekorjaamo.fi/traktorit/tr ... viste.html
Liitteenä muutama kuva "remontista"

KuvaKuvaKuvaKuva

Re: Vetovarsien akselitiivisteiden vaihto 955XL

ViestiLähetetty: 06.10.2017 14:35
Kirjoittaja IH 674
Eikös tuon linkintakana oleva osa ole suojakumi ei tiiviste, tiiviste on
samalla sivulla alempana, ja vähän halvempi.

Re: Vetovarsien akselitiivisteiden vaihto 955XL

ViestiLähetetty: 06.10.2017 14:58
Kirjoittaja Rokressi
Joo, nuo varsinaiset tiivisteet mitkä nyt vaihdoin, tilasin jo pari vuotta sitten Marjakankaalta (keltaiset tiivisteet) Kirjoitin hiukan huonosti tuossa remonttiselostuksessa, eli nimenomaan noihin suojakumeihin haeskelen halvempaa vaihtoehtoa. Nykyaikana toki kaikki maksaa :peukkualas:

Re: Vetovarsien akselitiivisteiden vaihto 955XL

ViestiLähetetty: 06.10.2017 18:37
Kirjoittaja IH 674
Tuo suojakumi on näköjää 955XL ja eteenpäin malleissa, vanhemmissa sitä
ei ole, siksi ymmärsin tekstin toisin. :oops:

Re: Vetovarsien akselitiivisteiden vaihto 955XL

ViestiLähetetty: 06.10.2017 18:46
Kirjoittaja Rokressi
Tuossa mietin, että oliskohan tuo ihan välttämätön kumiläpyskä. Toisella puolen mistä kumitiiviste on puuttunut jo 10v niin itse akselitiiviste oli ihan hyvä ja vuotamaton. Sillä puolen missä rikkonainen kumisuojus oli paikollaan niin siltä puolen alko tippasemaan öljyä :shock: