Natikkamiehet

IH B275 jarruongelma

International ja uudempien Case IH-traktoreiden keskustelualue

IH B275 jarruongelma

ViestiKirjoittaja teppoj » 08.12.2018 20:24

Vasen jarru jää jarruttaessa päälle.Lähtee pois kun hieman peruuttaa.Eli menee täysin jumiin.
Onko jarrulevyt niin kuluneet että ne kuulat nousevat jarruissa olevien rautalevyjen väiin kuopistaan ja palautuvat takaisin peruuttaessa?
Täytyy kuitenkin purkaa ne keväällä.Jarrulevyt eivät maksa kovinkaan paljon.Taitaa olla suurin homma purkaa ja saada juuttuneet pultit irti.
teppoj
 
Viestit: 12
Liittynyt: 04.08.2018 14:17

Re: IH B275 jarruongelma

ViestiKirjoittaja Tessu » 09.12.2018 17:43

Ei taida olla paha homma ottaa irti,meillä otettiin joskus -90 luvulla mutta ei vaihdettu jarrupintoja vaikka uudet tuli hommattua,karhennettiin vanhat pinnat ja vaihettiin ristiin koska muistaakseni oli yhden puolen pinta haljennu ja oisko toisella ollu öljyä?? eihän nuo mitenkään loistavasti ole pitäny paitti taakseppäin otti kiinni että nasahti,nyt tuntuu kun metsäajoa paljon tein että juurikin vasemmalla ON sama homma kun sulla,ensin nasahti jumiin mutta sitten mennykkin senverran heikoksi että huonosti pitää.
No talven saa olla että lumia pääsee kolaamaan ja jos kerkiää niin kesällä katsoo,jos ei kokonaan jumiin mene pysyvästi,omasta mielestäni nämä jarrut on paljon helpommat purkaa kuin esim.taavetissa siinä joutuu ottamaan takapyörät pois ja sen jälkeen ne painavat alennusvainteet pyörän päistä ja niillä ON painoa!
Sempä takia en ole Taavetistani jarruja koskaan katellu kun vielä joten kuten pitää,meillä ei ole kummallakaan tie ajoa,pelkästään omalla maalla toki jarrut on kyllä ihan hyvät olla.
Onkohan nuo vanhan ajan jarrut kulutettu loppuun jarrukäännöksillä kun tuntuu että aina on vaan toinen puoli loppu ja toinen pitää??
Tessu
 
Viestit: 90
Liittynyt: 28.09.2014 21:58

Re: IH B275 jarruongelma

ViestiKirjoittaja teppoj » 10.12.2018 09:11

Joo,vasemmalla jarrulla on tullut tehtyä paljon käännöksiä .Niinpä se on varmaan kuluneempi kuin oikea.Katselin netistä kun yksi Kanadan "punaniska" teki jarruremontin 414 Natikkaan.Aika simppelin näköinen homma.Ainoa epäselväksi jäänyt kohta oli tuleeko oikea puoli auki ilman muita purkuhommia.Takaisin laitto näytti jo vähän hankalalle varsinki jarrusysteemin saaminen akselin poorille.
teppoj
 
Viestit: 12
Liittynyt: 04.08.2018 14:17

Re: IH B275 jarruongelma

ViestiKirjoittaja Tessu » 10.12.2018 19:13

Harmi kun on menny kauan tuosta meidänkin availuista hmm ei siinä tainnu ylitsepääsemättömiä ongelmia olla muuta kuin se lukkopolkimen purkamine oikealta puolelta,muistaakseni juurikin sitä akselia kautta oli päässy jarruihin hieman öljyäkin,toki stefan olisi voinu vaihtaa mutta näillä ajoilla ei siihen alettu.
Kyllä ne molemmat puolet lähtee auki ihan ominaan että ei pitäs hankalaa olla,me muutes hitsattiin jarrupolkimiin lattaraudat pystympään ja niihin tehtiin sahalla uria,muuten ois joutunu painamaan jarruja alespäin ja sehän on ihan väärä asento kun ois joutunu jalkaa venyttämään heh,nyt kun polkasee kuten kuuluukin eteenpäin niin hyvin riittää poljinvoima,kaiken lisäksi polkimet oli vain liukkaat rautalaput niin jäisinä ei ollu mitään pitoa kengällä!
Tuli tehtyä aikoinaan jalkakaasukin kun jäi 900 DB kaasuvisusto purkukoneesta,tässä IH.ssa oli paikkakin omissa vivustoissa kaasupolkimen vivulle,nyt on paljon parempi ajaa lunta takakauhalla kasanpäälle,jos sattuis vaikka jotain onnettomuutta ei jää traktorin pyörät täysillä pyörimään ja on paljon helpompi kaasua annostella.
Kytkin ei vaan meinaa irrottaa aina,lie jo asetelma senverran nuutunu että katkasua pitäs harrastaa,mutta kun ei luista niin sitäkään ei vielä ole alotettu,kone tais tulla meille sukulaisilta 1994 ja sen jälkee on pihaa kolattu ja puita vedelty,alku aikoina oli vielä perunamaan hoitoakin,nytkin kesällä ajoa ei ollu kun 850 Taavetilla heinät jyräsin nurin se alkaa kyllä olla tiensä päässä ja vaan kesäkäytössä,nyt jos koskaan siihen pitäisi koneremppa tehdä kun vielä on ehjät lohkot!
Tessu
 
Viestit: 90
Liittynyt: 28.09.2014 21:58


Paluu International traktorit

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa