Switch to full style
International ja uudempien Case IH-traktoreiden keskustelualue
Lähetä vastaus

IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

30.08.2019 22:37

Mikähän voisi olla vikana syöttöpumpussa, kun pakkosyötön pukkaa pois päältä niin ei ala ottaan heti kierroksia vaan käy vähän rykimällä? Jalkakaasua kun rämpyttää hetken alkaa vastaan sitten kaasuun ja toimii normaalisti. Onko siellä pumpun sisällä joku jousi mahdollisesti, jonka pitäisi ottaa pakkosyöttö pois päältä?

Re: IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

31.08.2019 20:22

Pumpussa ei ole jousta vaan vivulla käännetään venttiiliä pakkosyöttöasentoon ja pois.
Jos vika esiintyy pidemmän seisonnan jälkeen niin pumpussa voi olla ilmaa, joka aiheuttaa rykimisen.
Toimiiko sähköinen siirtopumppu.

Re: IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

01.09.2019 18:19

Terve vaan,584 on tuttu mulle,samoin sen syöttöpumppu bosch va ja sen ongelmat.Pari vuotta jaksoin pelata sen kanssa ja sitten tympäännyin.Sitä pumppua oli intikan lisäksi jonkin mallin fiiateissa,dieselmiehet sanoivat sitä epäonnistuneeksi jo alunperin.Suurin ongelma on se nestepää joka kuluu liian nopeasti väljäksi ja silloin alkaa tulla noita ilmavikoja muistuttavia oireita.Pian se ei käynnisty kunnolla,etenkään lämpöisenä.Muuan dieselkorjaamo vaihtaa siihen jyrkemmillä nokilla olevan nestepään, se itseasiassa vain kiihdyttää sitä kulumista,joten sitä remonttia ei kannata teettää(450€pyytävät).Omaani tilasin dieselguru Voitto Ärväkseltä ve pumpun, joka on kasattu uusin osin volkkarin runkoon ja se käy lähes heittämällä entisen tilalle,hiukan joutuu kaasuvipua jatkamaan ja tuomaan virtalukolta johdon pumpun sammutussolenoidille.Nyt lähtee naksauttamalla käyntiin eli heti kun pyörähtää ympäri.Jos muuten intikka on kunnollinen, kannattaa tuo pumppu vaihtaa,loppuu harmit.

Re: IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

03.09.2019 20:08

Kyllä sieltä tankista ainakin siirtopumpun nakutus kuuluu kun virrat laittaa päälle. Taitaa tosiaan olla pidemmän seisonnan jälkeen enempi tuo rykiminen hetkisen aikaa, ikään kuin jäisi pakkosyöttö päälle vaan se ei taida olla mahollista jos kerran läppää vain liikuttaa pumpun sisällä. Isän käytössä tuo Intikka enempi, niin pitää tutkia sitä enempi sekä pistää pumpun vaihto mietintään jos hankalaksi menee oireet. Se kyllä hyvin pelaa muuten sitte kun se hetkisen rykiminen loppuu. Starttia se ei lyö aina kans päälle kerrasta, niin onko teillä kokemusta startin/solenoidin puhistamisesta tai voihan sieltä tietysti olla hiiletki kuluneet? Lämmityslaitteen puhaltimen esivastusta tuossa ei ollu ollenkaa paikoillaan, niin tiedättekö saako tuohon mistään enää uutta tai käykö jonku muun mallin tai merkin esivastus mahdollisesti? Kuuluuko siinä lämppärin puhaltimen päällä olla joku peltilevy, kun siinä peltikotelon reunalla on muutama ruuvi paikallaan ihan kuin siinä kuuluis olla pelti päällä, että puhallin ottaa ilman vain kennon läpi?

Re: IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

04.09.2019 19:43

Onhan siellä lämppärin päällä peltilevy, se kiinnittyy juuri niiden mainitsemasi ruuvien alle.Startti on helppo irrroittaa ja purat sen osiin, puhdistat ilmalla ja kollektorille annat hieman hienoa santapaperia.Tuota syöttöpumppua voisi hieman kokeilla elvyttää siten että tyhjennät hieman polttoaineputsaria ja kaadat sitten ilmausruuvista 2-t öljyä sisään ja eikun käyntiin ja yksi tonni kierroksia koneelle.Toimenpide auttaa joskus hyvinkin paljon, mutta muista huolehtia järjestelmän vedettömyydestä,vesi nimittäin vie tuon pumpun herkästi piloille(ruostuu nestepää).Siispä uusi putsarit kahdesti vuodessa.

Re: IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

15.09.2019 03:12

Ja suodattimet on uusittu ja suuttimet katsottu tai uusittu? meinaan vaan että vanhemmiten tuppaa kaikki dieselit rytkyttämään käyntii lähdössä jos noi ei ole ok,myös pimeät hehkut teke samaa niissä missä hehkut on

Re: IH 584 ei ota heti kierroksia käynnistyksen jälkeen

15.09.2019 08:18

Pumpun ennakon aikaistaminenkin voi auttaa. Mulla ainakin auttoi va pumpussa. N. Millin käänsin koneeseen päin, ennakko muuttui 3 astetta.
Ja hetken kun pitää korkeampia kierroksia(1500rpm)käynnistyksen jälkeen, niin ei päpätä enää.
Kulunut nestepää tämän aiheuttaa.
Lähetä vastaus