Natikkamiehet

Vielä pikkusen natikasta..

International ja uudempien Case IH-traktoreiden keskustelualue

Vielä pikkusen natikasta..

ViestiKirjoittaja Erkki Pystykorva » 26.02.2014 15:30

Joo,aika näppärä se on tuo 584 ja vielä parempi ohjaamo kuuluu olevan 585 xl suojana.Tuossa 584:ssa on D-206 moottori,joka on saksalainen ja melko kestävä.Siellä kampiakselilla on ne tasapainotus elimet eli pässinmunat joissa on laakerit joten kannattaa huolehtia moottoriöljyn vaihdot ajallaan.Boschin jakajapumppu tykkää myös puhtaasta polttoaineesta,putsarithan eivät paljon maksa.Hydrauliikkasuodatin on myös helppo vaihtaa ja siinä yhteydessä katsoa myös se verkkosihti,kasata tietenkin uusilla tiivisteillä.Vielä puhtaat öljyt niin melko huoleton peli käyttöön.Apumiehen oven kynnyksen alla kulkeva sähköjohtonippu kannattaa suojata vaikkapa halkaistulla kumiletkulla jotta se ei pääse hankaamaan kynnykseen.
Erkki Pystykorva
 

Re: Vielä pikkusen natikasta..

ViestiKirjoittaja Rokressi » 01.03.2014 09:16

Osmo_ kirjoitti:Annas mää arvaan kerran. Tää laatupeli, jonka paikka olisi pellolla, on saanut surullisen kohtalon klapikoneen ja perälevyn eteen?


Ajat muuttuu ja työtehtävät siinä mukana. Tärkeintä on, että koneet pidetään kunnossa ja ajossa. Taitaa muuten jo suurin osa näistä vanhemmista pikkukoneista olla mökkiläisten ja omakotitalojen "kiinteistönhuollossa".
Avatar
Rokressi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 113
Liittynyt: 25.02.2014 10:01

Re: Vielä pikkusen natikasta..

ViestiKirjoittaja Erkki Pystykorva » 01.03.2014 15:18

No joo,kun en omista maatilaa, vain 10 ha läntti sekalaista metsää ja sen laidassa omakotimökki, niin natikka talvisin lumilingon edessä ja syksyisin ja keväisin polttopuu hankinnassa. Vanhalla Hakki reellä käsikuormauksella polttopuita metsästä laanipaikalle noin 20 kuutiota vuodessa.Käsipelissä moottorisahalla teko joten ei kummoisia laitteita ole tullut hankittua.Rakentelen siihen rekeen nostopuomia helpottamaan työtä eli sellainen joutsalaistyyppinen juttu on jo valmis ja pohdiskelen sitä vinssiä siihen.Sähkökäyttöinen vaiko kammista väännettävä ns. venevinssi, en vielä tiedä.Kesäkäyttöä varten tein telipyörät niiden suksien paikalle, nopeat laittaa paikalleen.
Erkki Pystykorva
 

Re: Vielä pikkusen natikasta..

ViestiKirjoittaja Rokressi » 02.03.2014 08:34

Erkki Pystykorva kirjoitti:Sähkökäyttöinen vaiko kammista väännettävä ns. venevinssi, en vielä tiedä.


Jos sähkökäyttöisen laitat, ehdottomasti sellainen missä on vaijerin vapautin. Esim. tuollainen voisi olla kevyeen käyttöön sopiva http://www.nettivaraosat.fi/sahkovinssi ... p-776.html
Avatar
Rokressi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 113
Liittynyt: 25.02.2014 10:01

Re: Vielä pikkusen natikasta..

ViestiKirjoittaja Erkki Pystykorva » 02.03.2014 15:37

Sähkövinssi olisi varmasti paljon näpäkämpi käyttää ja vielä kaukosäätimellä.Mitenkähän,pitäiskö sille olla oma akku vai pitäskö virta ottaa traktorista ja jos,niin miten? En oo moista laitetta aikaisemmin asennellut.
Erkki Pystykorva
 

Re: Vielä pikkusen natikasta..

ViestiKirjoittaja Rokressi » 02.03.2014 16:31

Traktorin omalta akulta vaan vedät riittävän paksut johdot taakse pistokkeelle. Sulakkeen laitat vielä +johtoon, niin eiköhän se olekin siinä asennusohje lyhykäisyydessään.
Avatar
Rokressi
Ylläpitäjä
 
Viestit: 113
Liittynyt: 25.02.2014 10:01


Paluu International traktorit

  • Paikallaolijat

    Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron